Střípky životaosobní stránky

máta

Publikováno 08.01.2012 v 17:18 v kategorii rady babky kořenářky, přečteno: 109x

MÁTA V KUCHYNI
Silně aromatická máta peprná dobře chutná v moučnících, nápojích. Skvěle poslouží k ozdobení pokrmů.


VYPĚSTUJTE SI SAMI SVOJI BYLINKU - MÁTA
Ze semen nevyrostou obvykle životaschopné rostlinky, proto je nejlepší ji množit kořenovými řízky, a to na jaře či na podzim. Další možností množení vzrostlých rostlin je rozdělením kořenů. Aby měly listy co nejlepší chuť, aroma a nejvyšší obsah silice, vysazujeme je na plné slunce a do dobře zavodněné a úrodné půdy. Svěží listy otrháváme před kvetením nebo po seřezání, jakmile rostlina začíná obrůstat. Užívání máty je neškodné, můžeme jí používat dlouhodobě v čajových směsích. Pokud ji však pijeme samostatně, je dobré kúru každých deset dní na týden přerušit.
 Fakta o medu a skořici.
 Je zjištěno,že směs medu a skořice LÉČÍ většinu nemocí. Med se vyrábí ve většině zemí světa. Dnešní vědci jej doporučují jako velmi účinný lék na všechny druhy nemocí. Med může být užíván bez jakýchkoliv vedlejších účinků na všechny druhy nemocí.Vědci zjistili,že ačkoliv je med sladký,jestliže se bere ve správných dávkách jako lék, nemůže ublížit ani diabetickým pacientům.Týdeník World News,vycházející v Kanadě,ve svém vydání datovaném 17 ledna uveřejnil následující seznam nemocí, které mohou být léčeny medem a skořicí jako výsledek studií západních vědců.
Nemoci srdce: Smíchejte med a mletou skořici a mažte na chléb místo džemu nebo marmelády a jezte pravidelně k snídani.Snižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cévách a chrání pacienty před infarktem.Ti, kteří už infarkt prodělali a budou jíst toto denně, budou se držet míle daleko od dalšího infarktu.Pravidelné snídaně tohoto druhu ulevují při zadýchávání a posilují srdeční tep.V Americe a Kanadě různé domy s ošetřovatelskou péčí léčí takto své pacienty, kteří jsou ve věku, kdy cévy a žíly ztrácejí svou pružnost a mohou se ucpávat. Med a skořice vracejí cévám a žilám jejich pružnost.
 Artritida: Artritičtí pacienti mohou denně, ráno a večer, jeden šálek horké vody s 2 lžičkami medu a 1 malou lžičkou skořice. Berou – li to pravidelně, může se vyléčit dokonce i chronická artritida. Dle výsledků průzkumu dělaného na universitě v Copenhavenu bylo zjištěno,že z 200 pacientů léčených 1 lžící medu a lžičkou skořice před snídaní,73 nemocných bylo úplně zbaveno bolesti a do měsíce nemocní, kteří se nemohli pohybovat, začali chodit bez bolestí.
 Infekce močového měchýře: Rozpustit 2 lžíce medu a 1 lžičku skořice ve sklenici vlažné vody a vypít.Tím se odstraní infekce měchýře a močových cest.
Bolesti zubů:
Smíchejte 1 lžíci skořice a 5 lžic medu. Aplikujte 3x na bolavý zub a bolest přestane.
Vysoká hladina cholesterolu:
2 lžíce medu a 3 čajové lžičky skořice smíchané s 2dcl horké vody,které podávali pacientům s vysokou hladinou cholesterolu dokázaly snížit hladinu cholesterolu o 10% do 2 hodin. Podává – li se 3x denně je vyléčen i pacient s chronicky vysokou hladinou cholesterolu. Dle informací zmíněného časopisu i samotný pravý med, je – li užíván denně, zabraňuje zvyšování cholesterolu.
Nachlazení:
Ti, kdo trpí na časté nachlazení, by měli užívat 3x denně 1 lžíci vlažného medu s ¼ lžičky skořice po dobu 3 dnů.Tím se vyléčí nachlazení,chronický kašel a pročistí průdušky.
Potíže se žaludkem:
Med se skořicí úspěšně léčí bolesti žaludku a chrání žaludek od vzniku žaludečních vředů. Plynatost: Dle studií prováděných v Indii a Japonsku med a skořice zabraňují tvoření nadbytečných plynů při trávení.
Posílení imunitního systému: Každodenní užívání medu a skořice posiluje imunitní systém a chrání tělo před viry a bakteriemi a brání útokům virových infekcí.Vědci zjistili,že med obsahuje obrovské množství železa a vitaminů.Pravidelné užívání medu posiluje bílé krvinky v jejich boji s viry a bakteriemi.
Těžký žaludek: 1 lžička skořice a 2 lžíce medu před jídlem zabraňuje zvýšení kyselosti žaludku i u nejtěžších jídel.
Chřipka:
Vědci ve Španělsku zjistili, že med obsahuje přírodní látky, které zabíjejí kmeny chřipky a chrání před ní pacienty.
Dlouhověkost: Čaj vyrobený z medu a skořice, je–li brán pravidelné, zabraňuje potížím dlouhého věku.Vezměte 4 lžíce medu,1 l

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?



Slecinky.eu